Pregled naših programa

Home Forward nudi niz povoljnih mogućnosti stanovanja stanovnicima Portlanda, Greshama, Fairviewa, Troutdalea i cijele Oblasti Multnomah. Prioritet nam je omogućiti bezbjedan i pristojan smještaj osobama s niskim prihodima, invaliditetom ili posebnim potrebama.

Home Forward nudi više od 6.000 stanova za iznajmljivanje, uključujući 2.600 stanova u javnom smještaju i otprilike 8.700 vaučera za pomoć u plaćanju kirije za Grupu 8 (Section 8). Smještaj nudimo pojedincima, porodicama, osobama s invaliditetom ili posebnim potrebama, kao i starijim osobama koje ispunjavaju uslove za učešće u pojedinim programima u pogledu visine prihoda. Pored toga, Home Forward sarađuje s više od 100 lokalnih agencija koje djeluju u javnom, neprofitnom i privatnom sektoru. Ove agencije obezbjeđuju financijske usluge, edukaciju, programe u vezi korištenja opojnih sredstava, programe za omladinu, obuku za zapošljavanje i sticanje životnih vještina.

Ako želite dobiti pomoć na vašem vlastitom jeziku putem telefona, nazovite (503) 802-8521 i ostavite vaše ime i prezime i broj telefona. Naše osoblje će vam se javiti u roku od dva radna dana.

stambene ZAJEDNICE

Home Forward ima raznolik portfolio zajednica za stanovanje koje se nalaze širom Oblasti Multnomah County za koje se plaća kirija koja je daleko niža od postojećeg iznosa kirije. Ovi stanovi su različite veličine i mogu biti od garsonjere do petosobne kuće u nizu. Većina ovih zajednica je pod upravom nezavisnih preduzeća koje su pod nadzorom preduzeća Home Forward.

Neki od naših stanova su u javnom smještaju, što direktno subvencionira «U.S. Department of Housing and Urban Development» ili skraćeno «HUD» (Američko ministarstvo za stambena pitanja), a nalaze se pod upravom preduzeća Home Forward. Iznos kirije za stanove u javnom smještaju iznosi otprilike 30 posto korigovanih mjesečnih prihoda domaćinstva.

Ako želite više informacija o našoj ponudi za stanovanje na engleskom jeziku, kliknite ovdje.

POMOĆ U KIRIJI

Program pomoći u plaćanju kirije za Grupu 8 koji nudi preduzeće Home Forward omogućava stanovnicima s niskim prihodima da iznajme stambenu jedinicu od privatnog vlasnika koji prihvata vaučere za pomoć u plaćanju kirije. Učesnici sami pregovaraju iznos kirije koju će plaćati, a Home Forward plaća dio njihove mjesečne kirije, što zavisi od prihoda učesnika i veličine njihovog domaćinstva. Home Forward takođe koordinira druge vrste pomoći u kiriji u saradnji s drugim agencijama s kojima sarađuje, uključujući kratkoročnu pomoć, pomoć kirajdžijama s invaliditetom i pomoć vojnim veteranima.

Ako želite više informacija o pomoći u plaćanju kirije na engleskom jeziku, kliknite ovdje.

USLUGE

Home Forward nudi više od krova nad glavom. Znamo da su teškoće koje postoje zbog niskih prihoda, invaliditeta ili posebnih potreba daleko veće od traganja za povoljnim smještajem. Našim stanovnicima treba još i obrazovanje, nezavisnost i podrška kako bi mogli biti produktivni članovi zajednice. Usluge koje nudi Home Forward su osmišljene tako da se stanovnicima pomogne da ispune svoje ciljeve.

Ako želite više informacija o našim uslugama podrške na engleskom jeziku, kliknite ovdje.